Stress

Stress

Vi lever i et hektisk samfund, hvor det kan være svært, at leve op til egne og andres forventninger. Det resulterer i, at rigtig mange bliver ramt af stress. I Danmark er der over 35.000 sygemeldte, og ca. 10-12 % oplever symptomer på alvorlig stress hver dag.

Stress er en belastningsreaktion, som kan ramme alle. Perioder med travlhed og pres kan betyde, at egne behov bliver tilsidesat i en sådan grad, at det går ud over den sunde balance. Det kan have store personlige omkostninger økonomisk og socialt.

Stress kan få store konsekvenser for ens liv og velvære:

·       Den grundlæggende oplevelse af tryghed i verden kan føles truet

·       Hukommelse og koncentrationsevne kan blive påvirket, og du kan opleve, at du har svært ved at huske selv de mest almindelige ting.

·       Humør og selvværd bliver ramt

·       Man oplever måske tristhed og en følelse af tomhed, eller du bliver hurtigere irriteret, vred eller ked af det

·       Relationer til familie og venner bliver påvirkede, ofte i negativ retning. Det kan indvirke på din lyst og dit overskud til at se andre mennesker

·       Du kan have en oplevelse af dårlig samvittighed over for familie, venner og kollegaer fordi du oplever ikke at kunne slå til nogen steder

·       Man kan have en oplevelse af at være konstant bagud

·       Man kan blive i tvivl om, man nogensinde bliver ’normal’ igen

·       Opleve markant større træthed

·       Det kan få indflydelse på din sexlyst

Er din hverdag præget af nogle af ovenstående symptomer, er det vigtigt at tage det alvorligt.

Bestil en psykologtid eller hør mere om dine muligheder, ved at ringe på telefon 28 44 93 14 eller ved at udfylde kontaktformularen.